søndag 17. januar 2010

Jeg gleder meg!

Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Det er akkurat som om jeg gleder meg enda mer når jeg blogger, og at ekspedisjonen er mye nærmere. Framover skal jeg blogge om det det marine liv vi kommer til å møte på ferden; fra raudåte til sjøuhyrer.

Det er mye jeg gleder meg til. I natt tenkte jeg på at jeg gleder meg til nattseiling på havet; til stjernehimmelen og å se flammene fra oljeriggene i horisonten.

gro

7 kommentarer:

 1. Gleder meg sjøl jeg! Drømte en natt at det var en svær fembøring vi skulle på tur med. Den var lekk, men det gikk fint fordi vi hadde et litermål å lense båten med.

  SvarSlett
 2. Haha, ja du vet jo hvordan vikingene vurderte om en båt var tett? Går det fortere å øse vannet over ripa enn det lekker inn, er skuta tett. Vi måtte lense Miss Lucifer to ganger à 200 liter med en 10 liters bøtte på vei over Bjørnefjorden. Da hadde hun stått og tørket i vårsola, trutning var alt for kjedelig å vente på i sommervarmen og hadde ikke funnet ut hvordan lensepumpe som kobles til batteriet funka. Det ble dårlig stemning, lite vind, og oljete dårlig bøtte som fòr over bord hele tida. Har troen på at skuta di holder litt bedre(:

  SvarSlett
 3. Jau. Den går, sa kjærringa og fikk en unge med tre bein.

  Blir kul å høre om raudåte og sjøuhyrer. Vet ikke helt hva det første er, men regner med vi møter en del sjøuhyrer. Det fins værre haier på land enn på vann!

  SvarSlett
 4. Raudåte er en liten rød hoppkreps, ca. 3 mm, og Arktis' svar på Antarktis' krill kan man si. Mer om havets røde rubin ved en senere anledning...

  SvarSlett
 5. Fett fetters. Kan vi se dem mon tro? Eller fange dem?

  SvarSlett
 6. Ja, hvilken fiskekrok skal vi benytte da mon tro? hehe, vi kan jo ta med oss et planktonnett og en lupe.

  SvarSlett
 7. Vi må ha med oss fiskeutstyr! Dorgesnøre og fiskestang. En sånn fin havfiskestang som Øyvind har liggende i Miss Lucifer. Kanskje vi kan låne den, Øyvind?(: Den kan vi nemlig fange midgardsormen med.

  SvarSlett